Sisena sessió del Postgrau del Projecte Xarxa.

Resums de les sessions del dia 10 de gener de 2006
A la sessió de treball de seguiment del projecte cada centre ha estat treballant en el seu projecte.La sessió temàtica d’avui ha girat entorn a la pissarra digital.
El Dr. Pere Marquès ens ha donat una visió molt positiva d’aquest enginy i ens ha facilitat l’adreça de la web on trobar tota la informació i els enllaços existents sobre la pissarra digital. El resum de la sessió on a més de parlar de la pissarra digital es va parlar de les TIC en general podem trobar-lo a
http://dewey.uab.es/pmarques/perfiles.htm
i si es vol concretar sobretot en la pissarra digital:
http://dewey.uab.es/pmarques/pdigital/ca/pissarra.htm
Nosaltres hem valorat sobretot les següents aplicacions didàctiques que té la pissarra digital:
- Permet compartir amb tots els alumnes d’una classe qualsevol informació, ja sigui de text, gràfics, fotografies, mapes, il·lustracions, esquemes...... per recolzar les explicacions del docent.
- Amb un teclat inalàmbric es pot convertir en un eina interactiva on, d’una manera ràpida, es permet participar tots els alumnes.
- Es pot guardar la feina sense acabar per poder continuar en el mateix punt a la propera sessió.
- Es poden fer servir unitats didàctiques que altres docents han posat a l’abast de tothom a la xarxa.
- Es poden fer servir els programes d’informàtica educativa més adients per cada assignatura.
- Altres programes informàtics, no necessàriament pensats per l’ensenyament, es poden fer servir a l’aula com per exemple l’Excel, el Cabri , la calculadora Wiris, els simuladors d’experiències de Física i química ..........
- Els alumnes poden fer treballs en format multimedia per ser compartits a l’aula amb els companys i comentats pel professor.
- Es poden veure a la pisarra digital els treballs fets pels alumnes a la seva llibreta utilitzant una webcam conectada a l’ordinador. Això permet corregir de forma ràpida i col·lectiva els treballs de classe.
0 comentarios